Mazda2 IPM

Odzivno upravljanje, zabavna vožnja i inteligentna sigurnost u jednom

 

Mazda2 2017 zabava je bez kompromisa, a sve to zahvaljujući Mazdinoj jedinstvenoj tehnologiji SKYACTIV. Izvanredne performanse povezane su maksimalnom udobnosti, niskom potrošnjom goriva i onim divnim osjećajem kontrole. Mazda2 uvijek je bila poznata po odzivnom upravljanju, a uvođenjem Mazdine najnovije TEHNOLOGIJE SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS dosegnuta je nova razina profinjenosti i uzbudljivosti vožnje.

 

Posebna je pozornost posvećena sigurnosnim značajkama vozila i-ACTIVSENSE, koje inteligentno rade u svim dijelovima Mazde2 da bi vam pružili podršku u najzahtjevnijim cestovnim i vremenskim uvjetima. Mazda2 pomaže vam da budete bolji vozač s više samopouzdanja, tako da se možete koncentrirati na užitak vožnje.

  • Doživite uzbuđenje upravljanja

   Doživite uzbuđenje upravljanja

    

   Nekoliko sekundi za upravljačem i jasno je kako taj osjećaj jedinstva Jinba Ittai stvara posebnu vezu između vas i Mazde2. Stabilnost i kontrola kod skretanja čine se jednostavni i precizni zahvaljujući sustavu G-Vectoring Control i poboljšanom upravljanju. Sustav inteligentno prilagođava okretni moment motora i optimizira opterećenja na svakom kotaču. Doživite bolje ubrzanje i još uzbudljiviju vožnju.

   Doživite uzbuđenje upravljanja

  • Sigurnost na autocestama i pri vožnji unatrag

   Nadzor mrtvih kutova

    

   Mazda2 vidi ono što vi ne možete. Naš sustav za nadzor mrtvih kutova koristi senzore kojima provjerava ima li vozila u vašem lijevom i desnom mrtvom kutu. Ako uključite pokazivač za promjenu prometnog traka i vozilo vam se približava, oglasit će se alarm, a svijetleći pokazivači na retrovizoru počet će bljeskati.

    

   Ako krenete unatrag, sustav upozorenja na bočni promet straga  senzorima traže druga vozila i upozoravaju vas ako vam je neko vozilo preblizu da usporite ili se zaustavite.

   Nadzor mrtvih kutova

  • Bolja i sigurnija vidljivost u mraku

   Bolja i sigurnija vidljivost u mraku

    

   Izvrsna vidljivost po noći Mazdin je sigurnosni prioritet, zato je Mazda2 u najvišim paketima opreme opremljena LED prednjim svjetlima.

   Bolja i sigurnija vidljivost u mraku

  • Vozite sa samopouzdanjem

   Vozite sa samopouzdanjem

    

   Ugrađeni senzori stalno rade na otkrivanju opasnosti i potencijalnih opasnosti na cesti kako bi zaštitili vas i vaše putnike. Inteligentni sustav kočenja u gradskoj vožnji (SCBS) otkriva vozila i priprema kočnice za zaustavljanje vozila u hitnim slučajevima ako je izgledan sudar pri manjim brzinama. SCBS za vožnju unatrag pomaže spriječiti sudar kad se krećete unatrag.

   Vozite sa samopouzdanjem

  • Sigurnost na dugim putovanjima

   Sigurnost na dugim putovanjima

    

   Ako počnete osjećati umor tijekom duge vožnje, možete izgubiti koncentraciju. Zato je tu Mazdina tehnologija upozorenja vozača na umor da biste bili sigurni i da bi se smanjio broj nezgoda. Sustav radi pri brzinama većim od 65 km/h i uči vaš način vožnje prije nego što nastupi umor. Kasnije sustav otkriva promjene u načinu vožnje koje mogu ukazivati na to da gubite koncentraciju i upozorava vas zvučnim upozorenjem i na Head-up zaslonu.

   Sigurnost na dugim putovanjima

  • SKYACTIV-Drive

   SKYACTIV-Drive

    

   Uživajte u preciznom, uglađenom i brzom mijenjanju stupnjeva prijenosa za sportske performanse zahvaljujući našem automatskom mjenjaču SKYACTIV-DRIVE* koji postiže izvrsnu učinkovitost prenošenja okretnog momenta, zahvaljujući širokom rasponu krute poveznanosti, što mu omogućava najbolje značajke od svih vrsta mjenjača.  Rezultat je niska potrošnja goriva, izravniji dotok snage i toliko zabavna vožnja da se gotovo čini kao vožnja s ručnim mjenjačem.

    

   *Dostupno samo uz G90 i paket Attraction

   SKYACTIV-Drive

  • Sofisticirana, tiha vožnja

   Sofisticirana, tiha vožnja

    

   Mazda2 pruža vrlo sofisticiranu, tihu i uglađenu vožnju. Mazdini ekološki nastrojeni benzinski motori razmjerno velikog obujma od 1,5 litara i vrlo visokog omjera kompresije omogućavaju ne samo dobre performanse i umjerenu potrošnju, već pružaju i trenutni odziv na gas, pojačan osjećaj kontrole i općenito ugodnije iskustvo vožnje.

   Sofisticirana, tiha vožnja

  Login