CX-5

Napredna tehnologija pojačava vaš užitak u vožnji

 

Vozite potpuno novu Mazdu CX-5 i doživite okretnost i odzivnost, tako rijetke kod terenaca. Dizajniran i konstruiran s našom visoko naprednom tehnologijom SKYACTIV, terenac ima iznimno ekonomičnu potrošnju goriva i niske emisije CO2, od 132 g/km. Predstavljamo udobniju vožnju i bolju upravljivost zahvaljujući poboljšanom podvozju i sustavu G-Vectoring Control.

 

Sustav G-Vectoring Control prati upravljanje vozilom, brzinu i položaj papučice gasa i reagira za nekoliko milisekundi da bi poboljšao upravljanje, u cilju povezanije vožnje. Pomoću 27 senzora sustav pogona na sva četiri kotača i-ACTIV radi samo kada vam je to potrebno i podešava snagu 200 puta u sekundi da biste imali idealno prianjanje. Zahvaljujući svemu tome osjećate da imate kontrolu i sigurnost za upravljačem pa možete uživati u fantastičnim performansama potpuno nove Mazde CX-5.

 

Koristeći se evolucijom naprednih sigurnosnih tehnologija i-ACTIVSENSE potpuno nova Mazda CX-5 pruža vam užitak i sigurnost u vožnji u svim okruženjima. Ugrađene kamere i senzori rano otkrivaju potencijalne opasnosti i svode rizike na najmanju mjeru te paze da ne izgubite pozornost pomoću aktivnog vozačkog zaslona koji prikazuje važne informacije za vozača na vjetrobranskom staklu. Inteligentni sustav kočenja u gradskoj vožnji s prepoznavanjem prometnih znakova, Mazdin radarski tempomat, prilagodljiva LED prednja svjetla i mnoge druge sigurnosne inovacije čine vožnju u svim uvjetima užitkom i štite vas i vašu obitelj.

  • G-Vectoring Control

   G-Vectoring Control

    

   SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS omogućava potpuno novoj Mazdi CX-5 da zajedno s vama skladno radi za bolji užitak u vožnji G-Vectoring Control jedan je od inženjerskih pristupa u čijem je središtu čovjek. Dok upravljate vozilom, okretni moment motora prilagođava se radi optimiziranja opterećenja na svakoj gumi. Budući da je težište terenca više, primjećujete dobrobiti. Upravljanje je precizno, kontrola poboljšana pa putnici uživaju u neometanoj i udobnijoj vožnji. 

   G-Vectoring Control

  • Pogon na sva četiri kotača i-ACTIV

   Pogon na sva četiri kotača i-ACTIV

    

   Mazdin sustav i-ACTIV AWD omogućava vam bolju kontrolu kada ubrzavate, skrećete, kočite i kada vozite po skliskoj cesti. Stražnjim se kotačima šalje okretnog momenta upravo koliko im je potrebno za bolje prianjanje te stabilnu i sigurnu vožnju. Pomoću 27 senzora sustav pogona na sva četiri kotača i-ACTIV radi samo kada vam je to potrebno i podešava snagu 200 puta u sekundi da bi vam pružio onaj osjećaj Jinba-Ittai.

   Pogon na sva četiri kotača i-ACTIV

  • KAROSERIJA SKYACTIV i PODVOZJE SKYACTIV

   KAROSERIJA SKYACTIV i PODVOZJE SKYACTIV

    

   Lakši automobili pružaju više užitka u vožnji i štede gorivo. Potpuno nova Mazda CX-5 ima KAROSERIJU SKYACTIV, jednu od najsigurnijih u svojoj klasi, a masa praznog vozila jedna je od najmanjih u svojoj klasi. Zahvaljujući poboljšanjima ovjesa, izolacije i PODVOZJA SKYACTIV postigli smo tišu, profinjeniju i udobniju vožnju.

   KAROSERIJA SKYACTIV i PODVOZJE SKYACTIV

  • Aktivni vozački zaslon u boji

   Aktivni vozački zaslon u boji

    

   Uočite važne informacije o vožnji na prvi pogled. Naš inovativni sustav aktivnog vozačkog zaslona* lako je čitati u boji, a prikazuje brzinu vozila, detaljnu navigaciju od skretanja do skretanja, prometne znakove i sigurnosna upozorenja i-ACTIVSENSE izravno na vjetrobranskom staklu tako da se možete koncentrirati na ono što se događa na cesti.

    

   * od paketa Revolution

    


   Aktivni vozački zaslon u boji

  • Motori i mjenjači SKYACTIV

   Motori i mjenjači SKYACTIV

    

   Mazdini motori imaju moćne performanse, iznimno nisku potrošnju goriva i niske emisije CO2. Naša dizelska jedinica SKYACTIV-D 2,2 živahna je poput benzinskog motora i sposobna je za 4,9 l/100 km. Benzinski motor SKYACTIV-G 2.0 s izravnim ubrizgavanjem ima najviši omjer kompresije na svijetu, 14:1 uz potrošnju koja se spušta do 5,6 l/100 km.

   Motori i mjenjači SKYACTIV

  • Prilagodljiva prednja svjetla LED

   Prilagodljiva prednja svjetla LED

    

   Ne trebate zatamnjivati svoja prednja stakla kada se približava drugo vozilo. Prilagodljiva LED prednja svjetla potpuno nove Mazde CX-5 rade to automatski, ali vam svejedno omogućuju odličnu vidljivost, čak i na najtamnijim cestama. Na autocesti više je svjetla usmjereno prema gore kako bi se što prije osvijetlili natpisi i potencijalne opasnosti. 

    

   * Automatska LED prednja svjetla dodatna su oprema

   Prilagodljiva prednja svjetla LED

  • Prepoznavanje prometnih znakova

   Prepoznavanje prometnih znakova

    

   Naš sustav prepoznavanja prometnih znakova ima prednju kameru koja otkriva ograničenje brzine i znakove o zabrani ulaska te znakove zaustavljanja i prikazuje informacije na vjetrobranskom staklu. Ako prekoračite brzinu, uključit će se zvučna i vizualna upozorenja.

   Prepoznavanje prometnih znakova

  Što je G-Vectoring Control? Znanost u pozadini intuitivne vožnje

   
   
  00:00
   
  00:00
   
   
   
   
   
   
   

  U duhu filozofije Jinba Ittai, tj. jedinstva konja i jahača, želimo da naši vozači osjećaju potpuno jedinstvo s automobilom kada su na cesti. G-Vectoring Control tehnologija je zahvaljujući kojoj ta ambicija postaje stvarnost. Istražite znanost u pozadini naše jedinstveno intuitivne vožnje.

  Prikazani model možda ne odgovara značajkama modela na tržištu. Boje i neki vanjski i/ili unutarnji elementi mogu se razlikovati u prikazu na zaslonu u odnosu na stvarni model.

  Login